esmaspäev, 16. märts 2020

ÜLESANDED 17.03.20

EESTI KEEL

Tänase päeva teema on otsekõne ja saatelause. Siin oma mõlema eesti keele ülesanded.

1.       Uue osa selgitused olen pannud PowePoint esitlusse. Tutvu reeglitega ja uuri näiteid. Lisaks on esitluse lõpus SUULINE harjutus, kus pead leidma lauses tehtud vead. Esitlust saad kasutada järgnevaid ülesandeid lahendades.

2.       Ava töövihikus lehekülg 68, harjutus 144. Loe anekdoot läbi ja tõmba OTSEKÕNELE joon alla. Kirjuta pildil olevate jutumullide sisse otsekõne laused, mida kuulajad võisid veel esinejale hüüda.

3.       Töövihikus lehekülg 69, harjutus 145. Kirjuta skeemile, kus asub OTSEKÕNE ja kus SAATELAUSE.

4.       Töövihik lehekülg 69 harjutus 146. Mõtle ise välja printsessi vastused. Pane tähele, millised on otsekõne õigekirjareeglid. Veendu, et jutt tuleks loogiline.

5.       Töövihik lk 69 h 147. Tegevus toimub loomapoes. Sina pead ise välja mõtlema sobivad saatelaused ehk otsustama, KES mida ütles.

6.       Omandatud teadmisi kontrollida lihtsa mängu abil. Loe lause läbi ja leia tehtud viga. Vasta kõigepealt oma peas ja seejärel kontrolli oma vastust. Omandatud teadmisi saad praktiseerida aadressil: https://www.baamboozle.com/quiz/59276

TEE TÖÖVIHIKU HARJUTUSTEST FOTO JA SAADA MULLE.

MATEMAATIKA


Alustame uue teemaga, milleks on jagamine kahekohalise arvuga. Tänases tunnis saad sa aimu, kuidas leida jagamistehte vastust proovimise teel.

1.       Panin kokku uue teema kohta PowerPoint esitluse. Kuna teema on üpris keeruline, siis uuri alguses üksi ning vajadusel koos vanemaga. Saadan sulle ka video, kus ise lahenduskäiku selgitan.

2.       Toetu ülesandeid lahendades esitlusele ja minu videole.

3.       Lahenda ruudulisse vihikusse ülesanne: Õpik lk 66 ül 991.

TEE LAHENDATUD ÜLESANDEST PILT JA SAADA MULLE!

KEHALINE
1. Võimle video saatel: https://www.youtube.com/watch?v=pzc9QeyVz0w&fbclid=IwAR10HAWwqLQ6EptTKw_rYbG1kkiRWQxq_8rgdpRFezExpkbRaoxVHTMQwSI

2. Või liikumisülesanne - liigu värskes õhus 1 tund, vähemalt 3 km ja võimalusel salvesta endomondo või sportstrackeriga, saada pilt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 VIIMANE KOOLIPÄEV  Selle õppeaasta viimane koolipäev on 10.juunil 2022.  Päevakava: 8.30 Klassijuhatajatund 9.00  Teadusteater (Psühhobuss)...