reede, 17. aprill 2020



Rakvere linnapea soovitused: 



Aitäh, et olete distantsõppel tublisti hakkama saanud!

Mõistan hästi, et eriolukord on kestnud juba pikalt ja täna me veel ei tea, kas olukord pikeneb või hakatakse inimesi natuke suuremas seltskonnas peagi liikuma lubama, noored igatsevad oma sõpru – aga ainult kõik koos saame teha seda, et kriis mööduks kiiremini. Reegleid rikkudes viirus levib ja nii hoopis pikendame eriolukorra kestust. Vali see üks sõber, kellega jalutama või jooksma lähed.

Aprillikuine koolivaheaeg tuleb teisiti, kuna kogu riigis kehtib eriolukord. Soovime, et saabuv vaheaeg oleks õpilaste jaoks võimalikult sisukas ja selleks koondasime linnavalitsuse kodulehele põnevaid ja huvitavaid tegevusi vaheaja ohutuks veetmiseks eriolukorras: https://rakvere.kovtp.ee/tegevused

Kellel on võimalik, püüdke leida rohkem aega vaheajal lastega koosolemiseks ja tegutsemiseks.

Palun kõigil lastevanematel kodudes lastele üle korrata, et ka koolivaheajal on oluline järgida 2+2 ja kodus püsimise reegleid. Üldiselt on enamus Rakvere noori seda teinud ja tunnustan neid kõiki selle eest. Kuid olen ka linnaruumis vabatahtliku patrullreidi käigus kohanud mitmeliikmelisi noorteseltskondi, kes reegleid eiravad. See on nörritav, kuna viiruse leviku tõkestamise eest vastutab iga inimene.

Ka Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi tänab politsei poolt kõiki neid, kes kehtestatud piirangutest on kinni pidanud. Kuid kahjuks on ikkagi ka erandeid. Kui politsei näeb reeglite rikkujaid, tuvastab politsei isikud, vestleb nendega ja selgitab, miks on oluline kodus püsida. Kui selliseid kohtumisi on isikule kogunenud enam kui kaks, alustatakse menetlust ja see võib lõppeda rahatrahviga. „Tulemas on oodatud koolivaheaeg, mis sellel korral täiesti erisugustel tingimustel. Mida vähem me ringi liigume ning teistega kokku puutume, seda kiiremini saame nähtamatust vaenlasest jagu ja naasta tavapärase elu juurde,“ paneb Katrin Satsi kõigile südamele.

Head noored, usun teisse! Pingutame veel kõik koos, et saaksime kiiremini tavaelu juurde naasta.

Soovin teile kõigile toredat vaheaega ja olge terved!



Triin Varek

Rakvere linnapea


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 VIIMANE KOOLIPÄEV  Selle õppeaasta viimane koolipäev on 10.juunil 2022.  Päevakava: 8.30 Klassijuhatajatund 9.00  Teadusteater (Psühhobuss)...